Lider du av dårlig lyd i dine video og telefonmøter? Ta det helt rolig, vi har noen tips som kan hjelpe. Vi har laget en sjekkliste som dekker alt fra små ting til store som gir utslag på lydkvaliteten din. Gå igjennom listen og du vil være langt på vei for et optimalisert rom for video og telefonmøter.

Før og under møter er det en rekke tips som vil ha en umiddelbar effekt på lydkvaliteten i møtet og samtidig også fjerne irriterende forstyrrende elementer.

 

  • Ikke slå fingre eller penner i bordet
  • Husk at skjermen på din PC er en barriere mellom deg og mikrofon
  • Ikke plasser papir og mapper på mikrofonene på bordet
  • Ikke legg hodet i hendene dine når du skal snakke
  • Fjern bakgrunnsstøy from andre rom og utsiden – lukk dører og vinduer
  • Hvis det er unngåelige å få bakgrunnsstøy med så husk å slå av mikrofonene nå du eller andre i rommet med deg ikke snakker.
  • Har du problemer med lyd fra ventilasjons eller vifter? Konftel sine konferansetelefoner filtrerer ut denne typen støy. Derfor kan du trygt ha på vifter og ventilasjon i møter når du bruker en Konftel konferansetelefon.

Møbler rommet for bedre lyd

Dagens møbler er minimalistiske og møterommene har en tendens til å være dekket av glatte flater. Dette gir dårlig lydkvalitet. Glatte og harde flater gjør at lyden spretter rundt om i rommet og lager ekko. Dette er noe som vi mennesker ofte filtrer ut, men mikrofoner vil ofte ha utfordringer med å gjøre det samme. Det finnes måter å møblere et rom på for å fjerne ekko.

1. Konftel sine konferansetelefoner filtrer ut støy fra ventilasjon og vifter. Skulle det allikevel komme noe støy fra vifter og ventilasjon så kan man prøve å flytte enten viften eller konferansetelefonen noe.

2. Gulvet er ofte laget av laminat eller annet glatt materiale. Ved å velge gulvtepper så vil du sende ekko i rommet.

3. Hvis det er store glatte flater, som vinduer eller betongvegger så vil gardiner, markiser og ting på veggene redusere ekko.

4. Dekorer rommet med potteplanter, om det er levende eller plastikk er ikke så viktig. Det gir lyden flere flater å “bøyes” på slik at du reduserer ekko.

5. Hvis taket er stort og glatt kan man sette inn akustiske paneler. Hvis taket er veldig høyt kan slike paneler senkes. Dette vil føre det veldig mye bedre lyd i rommet.

Noen ganger behøves det flere mikrofoner

Når møtebordet blir veldig langt er det ofte en god ide med flere mikrofoner. Konftel leverer ekstra mikrofoner med til sine konferansetelefoner der det er behov for det.

Enkelte ganger skal noen presentere noe i møtet, da kan det å koble til et headset eller en trådløs mygg være en god ide. Ekstra lydutstyr kan selvfølgelig kobles til Konftel sine konferansetelefoner. Enten det er et headset, en mygg eller en hel mikser med hundrevis av mikrofoner så vil Konftel bære lyden til “andre enden”.

Inkluder et trådløst headset til din Konftel 300/300IPx og du kan være sikker på at selv deltakere med på video hører deg klart og tydelig.

Du kan for eksempel utsyre alle deltakere med ekstra mikrofon også koble på eksterne høyttalere for å forsterke lyden.

Store klasserom krever ofte lydforsterkning til deltakere ikke bare på video, men også de i rommet. Med Konftel sin PA boks fikses dette enkelt og greit. 

Kjøp en Konftel i dag og få utbytte av den kraftige teknologien bygget inn i enheten. Ekstremt mye for pengene. Se vårt utvalg her!